[recaptcha]


  1.    
  2.     Що означає частота 50, 75 і 100 герц?

Що означає частота 50, 75 і 100 герц?

Вирушаючи в магазин побутової техніки за телевізором, слід пам’ятати, про важливість такого показника як частота кадрів. Безперечно, найважливіше питання, на яке слід відповісти при виборі телевізора: зупинити свою увагу на частоті 50, 75 або 100 Гц?



Більшість вже існуючих телевізійних приймачів задовольняються частотою розгортки 50 Гц. Це передбачає щосекундну зміну приблизно 50 кадрів. На жаль, чим довше триває перегляд і, чим більше екран, тим яскравіше виражений ефект тремтіння горизонтальних ліній розгортки, мерехтіння, відчуття дискомфорту, втоми і напруги зору.

Людина нездатний помітити зміну кадрів, починаючи з частоти 75 Гц.



Моделі нового покоління з діагоналлю, 29 дюймів і більше, мають кадрової розгорткою 100 Гц. При цьому, завдяки вбудованому процесору, в два рази збільшується частота зміни кадрів, що призводить до відсутності мерехтіння і інших негативних проявів. Але не варто думати, що зображення в даному випадку абсолютно. Серйозні мінуси проявляються в рваних краях і цифровому шлейфі швидко рухомих об’єктів.



Ці недоліки усуваються, але застосування з цією метою сучасних технологій і систем поліпшення зображення, наприклад, Digital Mastering, Digital Natural Motion, значно збільшує вартість таких моделей. Справедливості заради слід сказати, що картинка в даному випадку стає практично бездоганною. Якщо ваш вибір припав на телевізор з частотою кадрів 100 Гц, то перевагу слід віддавати моделям найбільш популярних і зарекомендували себе виробників, що гарантує оптимальну якість зображення.

Варто зауважити, що на більш компактних телевізорах цей прикрий ефект мерехтіння майже не помітний і режим 100 Гц використовувати недоцільно.

16.12.2017

Написати коментар